مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله توسط تیم ایرانی، ترک و آلمانی کشف شد | «رضا» نامی به یادبود قربانیان سلاح‌های شیمیایی + عکس

  • کد خبر: ۱۷۱۶۳۷
  • ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۶
گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله توسط تیم ایرانی، ترک و آلمانی کشف شد | «رضا» نامی به یادبود قربانیان سلاح‌های شیمیایی + عکس
یک گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله توسط یک تیم تحقیقاتی ایرانی، آلمانی و ترکیه‌ای در آب‌های غرب آسیا در حوضه آبریز رودخانه دجله کشف شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در قالب یک تیم تحقیقاتی ایرانی، آلمانی و ترکیه‌ای و به سرپرستی «دکتر سیدحامد موسوی­ ثابت» عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، یک گونه ماهی دوازده میلیون ساله کشف و به یاد قربانیان سلاح‌های شیمیایی به نام «رضا» نامگذاری شد.

نتایج شش سال تحقیقات مستمر یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی متشکل از محققین ایرانی، آلمانی و ترکیه‌ای بر روی ماهیان گلچراغ یا دکتر فیش در حوضه آبریز رودخانه دجله در کشور‌های ایران، ترکیه و عراق در قالب یک مقاله پژوهشی با کشف یک گونه ناشناخته از این گروه ماهیان منتشر شد.

گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله توسط تیم ایرانی، ترک و آلمانی کشف شد | «رضا» نامی به یادبود قربانیان سلاح‌های شیمیایی + عکس

سیدحامد موسوی­ ثابت عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان و سرپرست این تحقیق مشترک در این ارتباط اظهار داشت: این پروژه تحقیقاتی با همکاری دکتر سهیل ایگدری از دانشگاه تهران، دکتر مریم صائمی فارغ التحصیل دکتری دانشگاه گیلان، دکتر جنید کایا محقق دانشگاه رجب طیب اردوغان ترکیه و دکتر یورگ فرایهوف ماهی‌­شناس موزه تاریخ­ طبیعی برلین انجام شد و یک ماهی ناشناخته که دارای پراکنش بومی نسبتاً وسیعی در کشور‌های ایران، عراق و ترکیه است برای اولین­ بار به دنیای علم جانورشناسی معرفی شد.

وی تصریح کرد: نامگذاری گونه‌های جدید در راستای احترام به مفاخر و بزرگان امری مرسوم در علوم زیستی است، به‌طوری که در ایران، برخی ماهیان بومی توسط کاشفان ایرانی و خارجی به افتخار فردوسی، حافظ، سعدی، شیخ بهایی، رئیسعلی دلواری، امیرکبیر، استاد شجریان، علی دایی، محیط‌بان شهید پرهام و ... نامگذاری شده‌اند.

موسوی ثابت با بیان اینکه این گونه ماهی با قدمت تکاملی بیش از ۱۲ میلیون سال، قدیمی‌ترین گونه شناخته شده و در منطقه غرب آسیا می‌باشد افزود: ماهیان جنس گارا از ۲۰ میلیون سال قبل از شرق آسیا منشأ گرفته‌اند و به تدریج قلمرو پراکنش خود را به سمت غرب گسترش داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب نام «رضا» برای این ماهی با نظر محققین در تیم تحقیقاتی ما صورت گرفت و این تلاش‌های چندین ساله علمی را ادای دینی از طرف جامعه علمی برای پاسداشت و یادبود قربانیان سلاح‌های شیمیایی می‌دانیم.

هشتم تیر ماه سالروز حمله شیمیایی به سردشت به عنوان روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نامگذاری شده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->